×

Change Language

×
×
Kuva
03.04.2020

Pandemian keskellä työntekijöiden hyvinvoinnin tukeminen korostuu

"Huolehditaan työntekijöistämme, sillä he ansaitsevat kaiken sen välittämisen ja huolenpidon, jota työnantaja heille voi tarjota."

Koko maailmaa riepotteleva koronaviruspandemia on nostanut hoitoalan työntekijöiden hyvinvoinnin keskiöön. Samalla korostuu työnantajien merkitys työntekijöiden hyvinvoinnin tukemisessa.

Terveyden- ja sosiaalialan ammattilaiset, tukipalveluiden työntekijöitä unohtamatta, tekevät arvokasta työtä turvatakseen asiakkaidensa hyvinvointia. Huoli työntekijän omasta terveydestä vaikuttaa myös olennaisesti taustalla, ammattilaisten hoitaessa tartunnan saaneita ja estäessä viruksen leviämistä.  

Työntekijöiden hoitaessa tunnollisesti omaa perustehtäväänsä, myös työnantajatahon on muistettava oma tehtävänsä työntekijöiden hyvinvoinnin ja jaksamisen varmistamisessa. Hyvinvoiva työntekijä voi sairastua, mutta tutkitusti ennaltaehkäisevät toimet edistävät kaikista sairauksista toipumista, kun työntekijän perusterveys- ja hyvinvointi ovat kunnossa. On siis myös työnantajan etu pitää yllä työntekijöiden hyvää kokonaisvaltaista terveyttä; psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia somaattisen terveyden rinnalla unohtamatta. 

 

Työn ja siviilielämän tasapainon on oltava kunnossa

Hoivakehitys Oy on päättänyt tukea työntekijöidensä terveyttä tarjoamalla mahdollisuuden lisättyyn liikunta- ja kulttuurisetelietuun. Työntekijämme saavat korotettuna etuna kahden kuukauden ylimääräisen liikunta- ja kulttuuriseteliedun käyttöönsä voidakseen ylläpitää terveyttään. Edun voi käyttää laajasti eri palveluihin, ja esimerkiksi kuntosalien ja muiden palveluiden supistaessa toimintaansa, voi etua hyödyntää erilaisiin nettiharjoitteisiin tai säästää käytettäväksi itselle sopivana ajankohtana myöhemmin. 

Olemme myös joustaneet työntekijöidemme työvuorosuunnittelun suhteen siten, että esimerkiksi lasten hoitaminen kotona on ollut työntekijöillemme helpompaa. Onhan hyvin tärkeää muistaa, että työ- ja siviilielämän tasapainon on oltava kunnossa, jotta työntekijä kykenee suoriutumaan työstään parhaalla mahdollisella tavalla myös kriisin keskellä.

Haastan puolestani jokaisen työnantajan mukaan työntekijöiden hyvinvoinnin tukemiseen erityisesti tänä haastavana aikana. Näin voimme yhdessä edistää ja tukea muun muassa hoitoalan työntekijöiden jaksamista ja siten selättää kriisin yhdessä. 

Huolehditaan työntekijöistämme, sillä he ansaitsevat kaiken sen välittämisen ja huolenpidon, jota työnantaja heille voi tarjota. He takaavat asiakkaidemme hyvinvoinnin ja turvaavat yhteiskuntamme selviytymistä. He tarvitsevat tukea nyt enemmän kuin koskaan.

 

Jokaista hoitoalan osaajaa työpanoksesta kiittäen ja jaksamista toivottaen

Johanna Jauhiainen
Henkilöstöjohtaja
Hoivakehitys Oy