×

Change Language

×
×
Kuva

Kotisairaanhoidon henkilökunta kutsuu tutustumaan uusiin tiloihin.

30.04.2019

Hoivakehitys avaa uuden toimipisteen

Uuden toimipisteen avajaisia vietetään lauantaina 11. toukokuuta.

Jo 20 vuotta toiminut Keski-Savon Hoivakehitys on laajentanut kotiin tarjottavien palveluiden osalta asiakasryhmää myös ikäihmisiin. Hoivakehitys ponnistaa uusiin palveluihin vankalla kokemuksella. Kotikuntoutus on kuulunut palveluihin jo 15 vuotta, joten toiminnan laajentaminen uusille kohderyhmille on luontevaa.

Palveluihin kuuluu sairaanhoidollisia tehtäviä, esimerkiksi näytteiden ottoa, lääkehoidon toteutusta ja seurantaa ja terveysneuvontaa. Kotisairaanhoidon johtaja Mervi Jouha kertoo, että Hoivakehitys tarjoaa myös kotihoidon tukipalveluita, joihin voi liittyä asiointiapua apteekkiin ja kauppoihin sekä ulkoilua, kylvetysapua ja saattajapalveluita.

 

Aikaa ja huolenpitoa

Hoivakehityksen kokonaisvaltaiseen palveluun kuuluu tärkeänä osana psykososiaalinen kotikuntoutus, minkä tarkoituksena on tukea asiakkaan hyvää arkea omassa kodissa. Kotikuntoutuksen lähtökohtana ovat asiakkaan omat elämänarvot ja halu tehdä positiivisia muutoksia elämään.

– Asiakkaan kokonaisvaltainen psykososiaalinen tukeminen on tärkeää. Se voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi yksinäisen ikäihmisen tukemista arjessa, Jouha kuvaa.

 

Uuden toimipisteen avajaiset

Kotiin tarjottavien palveluiden kysyntä kasvaa monessa asiakasryhmässä. Hoivakehitys vastaa tarpeisiin ja on avannut uudet kotisairaanhoidon toimitilat Pieksämäen Yritystalolle. Hoivakehityksen toiminnanjohtaja Mika Lemettinen kertoo, että tilat palvelevat toimintaa hyvin.

– Kotisairaanhoidon osalta meillä on mahdollisuus laajentaa toimintaa tilaajan tarpeiden mukaiseksi paikkakunnalla. Kotisairaanhoidon palveluja on kysytty myös muille paikkakunnille ja tämä voi olla tulevaisuuden näkymä Hoivakehitykselle, Lemettinen toteaa.

Uuden toimipisteen avajaisia vietetään lauantaina 11. toukokuuta. Avajaisissa on tavattavissa Hoivakehityksen työntekijöitä ja paikalla on monenlaista toimintaa, kuten verenpaineen ja verensokerin mittausta, terveysneuvontaa, kahvitarjoilua ja toiminnan esittelyä. Kävijöiden kesken järjestetään arvonta ja islanninhevonen Breki viihdyttää kaikenikäisiä vieraita piha-alueella.

 

Hoivakehityksen kotisairaanhoidon toimitilojen avajaiset
La 11.5. klo 10-15, Myllykatu 12 (sisäpihan puolella)

 

Tervetuloa!