020 7614 882 (ma-pe 8-16) asiakaspalvelu@hoivakehitys.fi

Asiakaskokemus: “Tärkeintä ovat olleet keskustelut, ohjaus ja neuvot”

24.11.2021

"Asenteeni päihteitä kohtaan on muuttunut ja olen motivoitunut päihteettömään elämään."

“Tullessani Hoivakehitykselle olin epävarma itsestäni ja minulla oli päihdemielitekoja. Käytin alkoholia viikoittain omaa oloa helpottamaan ja en ollut valmis vielä sitoutumaan päihteettömyyteen. Kärsin myös harhaisuudesta.

Luonnollisesti jaksolle tuleminen jännitti sairaalahoidon jälkeen. Kyseessä on ensimmäinen hoito-/kuntoutusjaksoni vastaavassa yksikössä. Jakson aikana asenteeni päihteitä kohtaan on muuttunut ja olen motivoitunut päihteettömään elämään, vaikka toki päihdemielitekoja välillä esiintyykin. Olen kuitenkin ollut päihteittä jo pidemmän aikaa ja käyn palkkatöissä. Taustalla minulla on AMK-tutkinto ja jonkin verran työhistoriaa jo ennen sairastumistani.

Jakson aikana olen tutustunut uusiin ihmisiin ja ystäväpiirini on laajentunut päihteettömyyttä tukevilla verkostoilla. Koen nykyisin psyykkisen vointini hyvänä, harrastan aktiivisesti liikuntaa, minulla on ajokortti ja kuljen paljon omalla autollani. Koen saaneeni Hoivakehitykseltä apua ja eteenpäin on menty. Keskustelut, ohjaus ja tulevaisuutta varten saadut neuvot ovat olleet mielestäni tärkeimpiä asioita hoito- ja kuntoutusjakson aikana. Suosittelen Hoivakehitystä kaikille päihdeongelmaisille ja henkilöille, joilla on mielenterveyteen liittyviä sairauksia.”